door Bertus Bouwman

DPD: Springsteen liet de Muur wankelen

BERLIJN – Rockster Bruce Springsteen treedt 22 juni op in Nijmegen. Bijna 25 jaar eerder bracht hij de DDR in opschudding. Journalist Erik Kirschbaum stelt in zijn vorige week verschenen boek 'Rocking the Wall' dat Springsteens concert in 1988 zo veel los maakte dat de Muur wel moest vallen.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

Z24: Miljoen elektrische auto's nog ver weg

Het oude enthousiasme voor elektrisch autorijden laaide begin deze week weer op tijdens een internationale conferentie in Berlijn. Autofabrikanten en politici zeiden hun schouders er onder te willen zetten, maar wezen uiteindelijk vooral naar elkaar. Duitsland wil in 2020 een miljoen elektrische voertuigen hebben rondrijden. De vraag is of dat gaat lukken.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

RD: Vechten voor Duitse aandacht

BERLIJN - Voor het eerst schoven Duitse en Nederlandse ministers met elkaar om de tafel voor een eendaagse bilaterale top. Vandaag spraken de beide landen onder leiding van premier Rutte en bondskanselier Merkel in het Duitse Kleef over onderwerpen die beide landen binden.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

ND: 'Azerbeidzjan moet normaler worden'

BERLIJN - Het eigen volk laten zien dat Azerbeidzjan ook een menselijke, weldenkende kant heeft. Dat is het doel van acht Azerbeidzjaanse dissidenten. Deze maand beginnen ze met tv-uitzendingen vanuit Berlijn. ‘We willen graag dat ons land een beetje normaler wordt.’

Lees meer...

door Bertus Bouwman

RD: Duitse Groenen onderzoeken pedoverleden

BERLIJN/STUTTGART - Bij de Duitse partij Die Grünen was pedofilie veertig jaar terug meer geaccepteerd dan werd gedacht. Onder druk van onthullingen in de media gaat de partij haar eigen verleden onderzoeken.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

RD: Strafproces tegen moordende neonazi’s

BERLIJN - Duitsland heeft vanaf maandag te maken met een gevoelige rechtszaak. Er staan vijf neonazi’s terecht voor tien moorden. De vraag is hoe ze zo lang hun gang konden gaan.

Lees meer...