door Bertus Bouwman

Duitslandnieuws: Megalomane projecten in plaats van degelijke infrastructuur

Als CSU-leider Horst Seehofer zijn tolplannen voor buitenlandse automobilisten conform de Europese wetten kan kneden, dan moeten Nederlanders straks een vignet kopen om over de Autobahn te mogen razen. De reden, de Duitse infrastructuur staat op instorten. Duitsland heeft decennialang het eigen wegennet verwaarloosd. Geld ging vooral naar megalomane projecten.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

Duitslandnieuws: Ontbreken Duits minimumloon kost Nederland duizenden banen

Een 'heet' thema in Duitsland; het minimumloon. De SPD wil dat voor elkaar boksen tijdens de coalitieonderhandelingen met de CDU/CSU. De lage lonen in Duitsland zorgen voor grote problemen bij de buurlanden. Het heeft Nederland al duizenden banen gekost.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

Tone: Bronsttijd voor de grote coalitie

Coalitiebesprekingen kunnen verwarrend zijn. Het ene moment klinkt er strijdgewoel, dan is er tijd voor verzoenende woorden. CDU en SPD praten met elkaar. Dat is een intrigerend spel van haten en liefhebben.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

Tone: Beierse mannelijkheid in de Lage Landen

Van Emmen en Hoevelaken tot Rotterdam. In heel Nederland kan dezer dagen worden gehost in Lederhosen, geklonken met forse bierpullen en gezwierd in een Dirndl. Het Beierse Oktoberfest verovert de Lage Landen.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

Duitslandnieuws: Duitse Autobahn brokkelt af

De Duitse infrastructuur vertoont vele scheuren. De Duitse regering heeft deze week een rapport gekregen waarin wordt gepleit voor een uitbreiding van de tol voor vrachtwagens (LKW-Maut). Gek genoeg kan dat goed nieuws zijn voor de Nederlandse transportsector.

Lees meer...

door Bertus Bouwman

RD: Nederlandse boer gaat Berlijn opschudden

Vier jaar geleden haalde Kees de Vries de Bondsdag net niet. De 58-jarige boer van Nederlandse afkomst uit Deetz, Saksen-Anhalt, is nu echter direct gekozen voor de CDU. „Ik heb veel om voor te danken.”

Lees meer...